Male klase

Nakon uspješno završene "Škole jedrenja" djeca imaju mogućnost usavršavanja stječenih osnovnih vještina u natjecateljskom programu kluba koje osim brodova klase Optimist uključuje i brodove prijelazne klase Laser 4.7, te na kraju olimpijske klase Laser Radial za žene i Laser Standard za muškarce. Na taj način Klub želi osigurati uvjete za takmičenje i usavršavanje svojih članova kroz cijeli period odrastanja i kasnije. Teoretska nastava, redoviti izlasci na more i odlasci na regate kroz cijelu godinu sastavni su dio natjecateljskog programa.

Naši jedriličari se natječu u sustavu Hrvatskog jedriličarskog saveza što podrazumjeva česta putovanja na regatna polja diljem jadranske obale. Natrag nekoliko godina naši mali jedriličari redoviti su sudionici gotovo svih značajnijih regata na jadranskoj obali te iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate.

Plovni park Kluba sastoji se od 12 jedrilica klase Optimist i 3 jedrilica klase Laser. Za odlaske na regate natjecateljska ekipa ima na raspolaganju prateči gumeni čamac s pripadajućim vanbrodskim motorom te klupsko transportno vozilo s pripadajućom specijaliziranom prikolicom za prijevoz jedrilica.

Treba istaknuti da je Klub imao značajnu ulogu za razvoj i omasovljenje klase Optimist na razini bivše države. Tadašnji predsjednik kluba Petar Rubinić kao tehnički rukovoditelj u "Kvarnerplastici" pokrenuo je proizvodnju prvih plastičnih Optimista u državi koji su zamijenili dotadašnje drvene, što je i dovelo do omasovljenja u toj klasi.

 
Klupske sekcije
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin