Novosti

15. Kup Lošinja

Nedjelja, 10.11.2013. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2013, Mali Lošinj, Optimist

 

Od petka 8. do nedjelje 10. studenog, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Malom Lošinju gdje su učestvovali na regati "15. Kup Lošinja" za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Jugo. Na drugu izbornu regatu nove sezone 2013./2014. odazvalo se 118 jedriličarki i jedriličara. Flota je jedrila podjeljena u dvije grupe.
 
15. Kup Lošinja
 
Jedriličarski klub Kvarner predstavljali Leon Kalac, David Medančić, Antonio Milevoj, Paola Miletić, Viktor Kulić Golja i Anteo Šumberac.
 
U tri dana koliko je trajala regata, ukupno je odjedreno 5 plovova. U petak, prvi dan regate, na regatnom polju ispred uvale Čikat flota jedriličarki i jedriličara, nakon nekliko ponavljanja startnih procedura, odradila je 3 plova po jugu jačine 7 do 10 čvorova. Drugog dana regate meteo uvjeti na moru bili su vrlo zahtjevni za natjecatelje. Po jakom jugu jačine od 16 do 26 čvorova s dosta visokim valom održana su dva plova, a na čelo flote na kraju drugog dana očekivano su izbili oni najiskusniji. Zadnjeg dana regate nije se jedrilo zbog jakog i nestabilnog vjetra sa zapada i jugozapada te su konačni proglašeni rezultati od dan ranije.

15. Kup Lošinja
 
Najbolji plasman, od jedriličara JK Kvarner, ostvario je Leon Kalac koji je zauzeo 10. mjesto sa najboljim ulazom u cilj na 3. mjestu u petom plovu. Antonio Milevoj zauzeo je 22. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulazom u cilj na 4. mjestu u petom plovu. David Medančić zauzeo je 29. mjesto u ukupnom poretku s najboljim ulazom u cilj na 3. mjestu u trećem plovu prvog dana. Paola Miletić zauzela je 36. mjesto u ukupnom poretku i odlično 7. mjesto u konkurenciji djevojaka. Viktor Kulić Golja zauzeo je 51. mjesto u ukupnom poretku i 6. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina. Anteo Šumberac zauzeo je 62. mjesto u ukupnom poretku.

15. Kup Lošinja
 
Najbolji na ovogodišnjem 15. Kup Lošinja bio je, kao i prošle godine, Leon Kljuš (JD Val, Crikvenica) ispred Svena Stevanovića (JK Maestral, Rovinj) i Marka Gačića (JK Opatija). Najbolja djevojka bila je Hana Dragojević (JK Labud, Split) ispred Karmen Perković (JK Labud, Split) i Sare Mujesić (JK Vega, Pula). 
 
Fotografije: Sanjin Banac, Facebook

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin