Novosti

Uspješno održana deveta regata Labinska republika! Najbrži brod Fly4!

Nedjelja, 18.05.2014. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2014, Rabac, Krstaš OPEN

 

Od petka 16. do nedjelje 18. svibnja, u Rapcu je uspješno održana 9. regata Labinska republika za klasu krstaš u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Na regatu je pristiglo 14 posada iz Istre i Kvarnera koje su jedrile podjeljene u 6 grupa prema dužini broda. Deveto izdanje regate Labinska republika otvoreno je u petak u večernjim satima odličnim nastupom The Night Express Banda koji je potrajao do kasno u noć. 
 
U subotu, prvog dana regate prema programu održana su dva plova. Prvi plov startao je u 11.00 sati po tramontani jačine 10 čv dok je drugi plov startao nedugo po završetku prvog po zapadnjaku međutim vjetar je mjenjao smjer i jačinu te uz kišu koja je na trenutke bila prilično jaka postavio dodatan izazov za posadu kroz cijeli drugi plov. Drugog dana, u nedjelju održan je jedan plov koji je startao u 10.00 sati ponovo u rabačkoj luci po jugu jačine 15 čv.

9. regata Labinska republika
 
Najbrži brod 9. regate Labinska republika bio je Fly 4 s kormilarom Ferdom Matuljom koji je pobijedio u sva tri održana plova. Pobjedničke posade/brodovi po grupama jesu; u Grupi A - Fly 4, u Grupi B - Jonathan RR, kormilar Sandro Gobo, u Grupi C - Luks, kormilar Emil Kalčić, u Grupi D - Polaris, kormilar Edi Golja, u Grupi F - Viva 2, kormilar Ivan Babić te u Grupi G - Rantaplan kojim je kormilario Denis Žauhar.

9. regata Labinska republika
 
Regatu su pratili Dani rabačkog sporta, manifestacija u kojoj su se predstavili rabački klubovi: Teniski klub Rabac, Nogometni klub Rabac i Društvo podvodnih aktivnosti Rabac. Zabavni program sastojao se od koncerta Night Expressa u petak Acoustic Guitar Dua, nastupa Gradskog orkestra Labin i Labinskih mažoretkinja te likovne radionice za djecu na temu jedrenja. Za odličnu gastronomsku ponudu i atmosferu u šatoru pobrinula se Riviera Adria.
 
Jedriličarski klub Kvarner kao organizator i domaćin želi još jednom zahvaliti svim pristiglim posadama te članovima, prijateljima, pokroviteljima i sponzorima na pomoći i podršci u pripremi i organizaciji regate.

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2021 JK KVARNER | Admin