Novosti

Prvenstvo JK Kvarner 2014.

Ponedjeljak, 25.08.2014. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2014, Rabac, Optimist, Laser 4.7

U nedjelju 24. kolovoza, na regatnom polju ispred Rapca uspješno su održani finalni plovovi ovogodišnjeg Prvenstva jedriličarskog kluba Kvarner za klasu Optimist i Laser 4.7.

Nakon kvalifikacija koje su trajale tri tjedna od 4. do 22. kolovoza za vrijeme kojih je po grupama održano 15 plovova i u kojima je sudjelovalo ukupno više od 40 djece najmlađih jedriličara i jedriličarki, na startnoj liniji plovova za odličja u klasi Optimist bilo je njih 20 najuspješnijih. Njima su se pridružili i jedriličari JK Horizont iz Poreča koji su boravili u Rapcu kao gosti JK Kvarner a povodom zajedničkih trodnevnih priprema za Prvenstvo Hrvatske koje se od idućeg vikenda održava u Zadru. Tako je u klasi Optimist u finalnim jedrenjima učestvovalo 26 jedriličara a u klasi Laser 4.7 - 5.

Po burinu od 10-tak čvorova koji je kasnije slabio održana su tri plova za klasu Laser 4.7 i dva za klasu Optimist. U klasi Laser 4.7 između prvo troje natjecatelja u više navrata su se izmjenjivala vodstva, ipak na kraju je pobjedu odnio Antonio Milevoj ispred Mateja Rapića (JK Horizont) na drugom mjestu i Leona Kalca na trećem mjestu. U konkurenciji natjecatelja JK Kvarner nagrađeni su Antonio Milevoj, Leon Kalac i Korina Cvijanović.

Prvenstvo JK Kvarner 2014.

U klasi Optimist u dva plova najbolji je bio Val Ivančić (JK Horizont) sa drugim i prvim mjestom ispred Emanuela Skočibušića na drugom i Mare Milić (JK Horizont) na trećem mjestu. U konkurenciji natjecatelja JK Kvarner najbolji je bio Emanuel Skočibušić ispred Paole Miletić na drugom i Davida Medančića na trećem mjestu. Nagradu za najmlađeg učesnika regate sa završena oba plova primila je Manola Miletić. U konkurenciji polaznika ovogodišnje Škole jedrenja prvo mjesto osvojio je Gabriel Merle, Alicja Mikuljan osvojila je drugo a Niko Franković treće mjesto. U konkurenciji rekreativaca prvo mjesto osvojio je Leon Kožić ispred Adriana Cvijanovića na drugom i Martina Lušetića na trećem mjestu.

Po povratku na kopnu održana je podjela nagrada najboljim jedriličarima i jedriličarkama nakon čega je uz prigodan roštilj nastavljeno druženjem članova, roditelja i prijatelja Kluba.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2021 JK KVARNER | Admin