Novosti

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina. Emanuel Skočibušić u borbi za postolje do samog kraja!

Ponedjeljak, 15.09.2014. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2014, Split, Optimist

Od petka 12. do nedjelje 14. rujna, najmlađi natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner - Goran Šime Stipanov, Emanuel Skočibušić, Matej Skočibušić i Eugen Kulić Golja učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina koja se održala u Splitu u organizaciji jedriličarskog kluba Zenta. Ova regata je inače jedina prilika najmlađim natjecateljima klase Optimist da jedre u samostalnoj floti bez konkurencije do 15 god. Na Prvenstvu je sudjelovalo 107 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina

U petak, prvi dan regate, jedrilo se ispred Trstenika i Žnjana po umjerenom do jakom jugu, na refule do 20 čvorova, što je za male optimiste bio velik izazov. Održana su dva plova, a treći je - zbog proloma oblaka koji je doslovno poplavio natjecatelje - bio prekinut. Predsjednik regatnog odbora Alen Kustić flotu je nakon toga, zbog sve veće marete poslao na kopno. Prognozi usprkos, odlični uvjeti za jedrenje vladali su drugog dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za klasu optimist do 12 godina. Po maestralu od 12 do 17 čvorova u akvatoriju ispred JK Zenta održana su dva plova. Start prvoga je ponavljan na crnu zastavu, dok je start drugoga uspio otprve. Zadnjeg dana Otvorenog Prvnstva Hrvatske održan je jedan plov, a jedrilo se po laganom maestralu, što je na ruku išlo laganijim optimistima.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina

Natjecatelji JK Kvarner su s obzirom na iskustvo i godine pokazali odlično jedrenje do samog kraja prvenstva. Koliko je neizvjesno bilo pokazuje činjenica da su najboljih sedam stali u samo pet bodova razlike. Emanuel Skočibušić bio je u borbi za postolje do samo kraja današnjeg zadnjeg petog plova medjutim na samom kraju je ispustio vodstvo za broncu. U ukupnom poretku Emanuel je zauzeo 6. mjesto sa 26 bodova. Odlično su jedrili i ostali naši natjecatelji, Matej Skočibušić zauzeo je 14. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 6. mjestu u četvrtom plovu te Goran Šime stipanov koji je zauzeo 22. mjesto. Naš najmlađi natjecatelj Eugen Kulić Golja prva dva dana nije jedrio zbog prejakog vjetra dok je trećeg dana u petom plovu ušao u cilj na 67. mjestu te je u konačnici zauzeo 97. mjesto na svojem prvom prvenstvu.

Pobjednik Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Optimist do 12. godina u ukupnoj konkurenciji je Adrian Peović (JK Marina Kaštela), ispred Lare Manestar (JK Val) i Petre Mastelić (JK Zenta). U ženskoj konkurenciji poredak je: Lara Manestar (JK Val), Petra Mastelić (JK Zenta), Karla Prgomet (JK Split).

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin