Novosti

Rabačka regata 2014. - POZIV

Utorak, 16.09.2014. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2014, Rabac, Laser Radial, Laser 4.7, Optimist

Ovogodišnja "Rabačka regata" održati će se od 20. do 21. rujna, u akvatoriju ispred Rapca. Tradicija prve „Rabačke regate“ započela je 1973. godine kada je bila jedna od najmasovnijih i najpopularnijih regata za klasu Optimist na Jadranu. Vraćajući stari sjaj uzbudljivim regatama bijelih jedara, Jedriličarski klub Kvarner organizira „Rabačku regatu“ za klase Laser Radial, Laser 4.7 i Optimist.

Prošle godine na regatu se odazvao rekordan broj od 149 jedriličarki i jedriličara iz 25 klubova Hrvatske i Slovenije. U klasi Optimist jedrilo je - 112, Laser 4.7 - 26 i Laser Radial - 11 natjecatelja. Sve veća popularnost regate, velik broj natjecatelja te jaka konkurencija privukla je i klubove iz udaljenijih krajeva Hrvatske.

Rabačka regata, 20.-21. rujan 2014.

"Osobito nas raduje šta unatrag nekoliko godina imamo velik broj natjecatelja i jaku konkurenciju u klasi Laser Radial i Laser 4.7 koja je na razini kriterijskih regata. U klasi Optimist flota je standardno velika i jaka. Prošle godine smo napravili niz organizacijskih iskoraka koje ćemo ove godine dodatno unaprijediti na zadovoljstvo natjecatelja i trenera, sve u svemu i ove godine očekujemo prekrasan jedriličarski vikend u Rapcu. Prijave su započele prošli tjedan i otvorene su do četvrtka 18.9.". komentirao je Luka Sinković, potpredsjednik JK Kvarner.

Rabačka regata, 20.-21. rujan 2014.

Rabačka regata, 20.-21. rujan 2014.

Podsjetimo se prošlogodišnjih pobjednika po klasama. U klasi Radial prvo mjesto osvojio je Maks Vrščaj (WSC Črnomelj), drugo mjesto osvojio je Frane Grego (JK Galeb) i treće mjesto Bartul Plenković (JK Helios). Najbolja djevojka bila je Petra Minić (JK 3. Maj). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojio je, kao i godinu ranije, Paolo Mavričić (JK Opatija) sa čak četiri prva mjesta, drugo mjesto osvojio je Joško Galović (JK Opatija) i treće mjesto Rene Starić (SC Clivo). Rene Starić je bila ujedno najbolja u konkurenciji djevojaka. U klasi Optimist najbolji u ukupno poretku bio je Deni Martinović (JK Vega), drugo mjesto osvojila je Nina Škopac (SC Clivo) i treće mjesto Sven Stevanović (JK Maestral). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Nina Škopac (SC Clivo) ispred Jane Jelčić (YC Zagreb) i Paole Miletić (JK Kvarner) na trećem mjestu.

Oglas regate, i ostale info možete pronaći na http://www.jkkvarner.hr/rabacka-regata-o-regati

Prijave su otvorene do četvrtka 18.9. na http://www.jkkvarner.hr/prijava.php

Start prvog jedrenja je u subotu 20. rujna u 11.00 sati, na programu je pet jedrenja.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2021 JK KVARNER | Admin