Novosti

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase

Ponedjeljak, 27.10.2014. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2014, Zadar, Laser 4.7

Od srijede 22. do nedjelje 26. listopada, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, Leon Kalac i Antonio Milevoj učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore u olimpijskim klasama koje se održalo u Zadru u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i jedriličarskog kluba Uskok. Ova regata je inače jedina ili rijetka prilika da na domaćim regatnim poljima imamo priliku vidjeti najbolje hrvatske jedriličare, osvajače svjetskih i europskih medalja i vodeće jedriličare svijeta u olimpijskim disciplinama kao što su Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igora Marenić, Tina Mihelić.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase

Hrvatski jedriličarski savez po prvi put je odlučio spojiti seniorsko i juniorsko prvenstvo, tako da je na regati učestvovalo ukupno više od 130 natjecatelja iz šest zemalja svijeta u čak devet disciplina, pet seniorskih i četiri juniorske. Zbog nedovoljnog broja prijavljenih prvenstvo je otkazano za 49er, 49erFX, RS:X i Nacru 17. Jedrilo se u klasama Finn, Laser, Laser Radial, Laser Radial (juniori), Laser 4.7, 420, 470, Techno 293 i Zvijezdi.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase

Nakon četiri dana klasa Laser 4.7 odjedrila je ukupno četiri plova u vrlo nezgodnim i zahtjevnim vremenskim prilikama na regatnom polju. Leon Kalac je nakon odbacivanja najlošijeg plova u ukuppnom poretku zauzeo 17. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 9. mjestu u drugom plovu. Antonio Milevoj zauzeo je 20. mjesto.

U klasi Laser 4.7 pobijedila je Rene Starić (JK Maestral), ispred Marka Žužića (SD Vihor) i Svena Stevanovića (JK Maestral). Ostale rezultate možete pogledati ovdje.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin