Novosti

Regata Sv. Nikola 2014. Antonio Milevoj osvojio treće mjesto!

Ponedjeljak, 08.12.2014. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2014, Pula, Laser 4.7, Optimist

Od petka 5. do nedjelje 7. prosinca, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na međunarodnoj regati "Sv. Nikola 2014.” koju tradicionalno organizira YC Vega iz Pule. Regata Sv. Nikola održava se od 1992. godine te usprkos terminu okuplja iz godine u godinu velik broj jedriličara iz cijele Europe koji se takmiče u klasama Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard. Ove godine je ukupno sudjelovalo 353 jedriličara od čega 9 u klasi Laser Standard, 42 u klasi Laser Radial, 65 u klasi Laser 4.7 i 237 u klasi Optimist. Sveti Nikola je izborna regata za nastup u reprezentaciji Hrvatske u 2015. godini za klase Optimist i Laser zbog čega privlači velik broj najboljih jedriličara u regiji.
 
Jedriličarski klub Kvarner u klasi Optimist predstavljali su David Medančić, Emanuel Skoćibušić, Tajana Filipaš, Matej Skočibušić, Viktor Kulić Golja, Paola Miletić i Anteo Šumberac i Goran Šime Stipanov. U klasi Laser 4.7 Antonio Milevoj i Leon Kalac, a u klasi Laser Radial Inga Kos.

Regata Sv. Nikola 2014. Antonio Milevoj osvojio treće mjesto!
 
U tri dana po laganoj kiši, buri i relatvno hladnom vremenu odjedreno je ukupno po sedam plovova za klase Laser i devet za klasu Optimist. Od jedriličara JK Kvarner najbolji uspjeh ostvario je Antonio Milevoj koji je odličnim jedrenjem kroz sva tri dana u jakoj konkurenciji među 65 jedriličara u klasi Laser 4.7 osvojio treće mjesto. Najbolji ulazak u cilj imao je u posljednjem plovu na trećem mjestu. Nakon što je sredinom ove godine prešao iz klase Optmist u Laser 4.7 ovo je Antoniu uz nedavni naslov prvaka Istarske županije najveći uspjeh. U istoj klasi odličan je bio i Leon Kalac koji je zauzeo ukupno 13. mjesto sa pobjedom u četvrtom plovu.
 
Klasa Optimist je prva dva dana jedrila kvalifikacije a zadnji dan finale podjeljena u zlatnu, srebrenu i brončanu grupu. David Medančić jedrio je u zlatnoj grupi i zauzeo 51. mjesto. U srebrenoj grupi Emanuel Skočibušić zauzeo je 5. mjesto, Tajana Filipaš 43., Matej Skočibušić 57. i Viktor Kulić Golja 65. mjesto. U brončanoj grupi Paola Miletić zauzela je 15., Anteo Šumberac 34. i Goran Šime Stipanov 37. mjesto. 

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin