Novosti

Crikvenička regata

Nedjelja, 25.03.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Crikvenica, Optimist, 1.6

Crikvenička regata


Od petka 23. do nedjelje 25. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na Crikveničkoj regati za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog društva Val. Crikvenička regata prva je u nizu serije od 12 regata kriterija 1.6 koje se boduju za sastav reprezentacije u klasi Optimist što podrazumijeva velik broj jedriličara i jaku konkurenciju. Na regatu se odazvalo 114 jedriličara. JD Val Crikvenica optimistima će biti ponovo domaćin u lipnju kada će se na istom polju jedriti Državno Prvenstvo.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, Paola Miletić, David Medančić, Viktor Kulić Golja, Antonio Milevoj i Goran Šime Stipanov.

 

Crikvenička regata


U petak, prvi dan regate, održana su 2 plova po slabom maestralu jačine 5 čv koji je u drugom plovu sasvim pao pa je drugi plov zbog nedostatka vjetra skraćen i flota poslana na kopno. U subotu, drugi dan, uvjeti na moru nisu se mjenjali, održana su 2 plova po maestralu jačine od 4 do 5 čv. U nedjelju, treći dan, zbog nedostatka vjetra  regatni odbor odlučio je da se ne izlazi na more i proglasio konačnim rezultate od prva dva dana.

U vrlo jakoj konkurenciji Leon Kalac ostvario je, do sada, svoj najbolji rezultat - 6. mjesto u ukupnom poretku te spremio velik broj bodova na početku sezone na kriterijskoj ljestvici. Najbolji ulaz u cilj imao je u četvrtom plovu kada je ušao na 7. mjestu. Paola Miletić osvojila je u ukupnom poretku 73. mjesto i 6. mjesto u kategoriji djevojčica do 12. godina. Zbog dva loša starta (BFD) u drugom i trećem plovu David Medančić osvojio je u ukupnom poretku 83. mjesto i 11. mjesto u kategoriji dječaka do 12. godina. Viktor Kulić Golja osvojio je u ukupnom poretku 94. mjesto i 16. mjesto u kategoriji dječaka do 12. godina. Antonio Milevoj osvojio je 95. mjesto u ukupnom poretku te s osvojenim pokalom za najmlađeg takmičara regate Goran Šime Stipanov na 109. mjestu u ukupnom poretku i 20. mjestu u kategoriji dječaka do 12 godina.
 

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin