Novosti

16. Uskršnja regata

Subota, 31.03.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Vodice, Krstaš ORC

16. Uskršnja regata


Od 29. do 31. ožujka u Vodicama je održana XVI. Uskršnja regata, druga i najpopularnija regata koja se boduje za ORC Kup Hrvatske. Nastupilo je oko 200 jedriličara na 25 brodova podijeljenih u tri skupine ORC A, ORC B i Open. Nagradni fond je i ove godine bio impresivan - 200 tisuća kuna.

Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca, kao i inače na ORC regatama, predstavljali su Korado i Sandro Gobo kao članovi posade MIREO sailing team na brodu Jonathan RR, skipera i kormilara Roberta Radole.

U četvrtak, prvi dan regate, pokušavalo se startati nekoliko puta, Open skupina odjedrila je jedan plov po slabom zapadnjaku, no za ORC i njegova stroga pravila uvjeta za nadmetanje nije bilo. Činilo se da će dan proći bez ijednog održanog plova za veći dio flote. U spas je oko 16 sati stigao južni vjetar snage oko osam čvorova, po kojem su openaši odjedrili još jedno jedrenje, a ORC jedrilice prvo.

Drugog dana odjedrene su samo dvije regate, jedna u skupini Open, a jedna u ORC-u, i regatni odbor i jedriličari dali su sve od sebe te su proveli gotovo cijeli dan na moru. Open skupina startala je malo prije 11 sati po konstantnom južnom vjetru koji je puhao od 6 do 11 čvorova jačine. Odvozili su kratku navigacijsku regatu od 13 nautičkih milja. ORC skupina startala je u čak tri regate, ali su samo jednu uspjeli završiti jer je vjetar stalno gubio snagu. Prva regata dana započela je po vrlo solidnom južnom vjetru snage 11 čvorova, ali je vjetar ubrzo oslabio te su jedrilice ušle u skraćeni cilj na drugoj privjetrinskoj stranici po laganom vjetru, jačine 5 do 6 čvorova.

Završni dan jedrenja na Uskršnjoj regati bio je dostojan finala i odluke o pobjedniku. Jako jugo donijelo je idealne uvjete za jedrenje, dani bezvjetrice prebrisani su sunčanim južnim vjetrom koji je omogućio da regatni odbor održi sva predviđena jedrenja. Jedrilice skupine Open imale su dvije regate, a ORC skupine tri regate čime je ostvareno predviđenih pet regata za svaku skupinu.

Mireo sailing team je pokazao odlične performanse pri jedrenju uz vjetar, očito je da im jaki vjetar dobro leži, pa da nije bilo odustajanja u drugom plovu zadnjeg dana, Mireo bi se popeo za koju stepenicu više u ukupnom poretku.

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin