Novosti

Antonio Milevoj osvojio zlato i naslov prvaka Hrvatske!

Ponedjeljak, 26.10.2015. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2015, Bale, Laser 4.7

Nakon četiri dana jedrenja u napetoj i dramatičnoj završnici Antonio Milevoj je zadnjeg dana Prvenstva preuzeo vodstvo te se u zadnjem plovu zasluženo popeo na najviše mjesto na postolju i osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske u klasi Laser 4.7!

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za juniore i seniore

Od srijede 21. do nedjelje 25. listopada, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, Antonio Milevoj, Leon Kalac, Paola Miletić i Anteo Šumberac u pratnji trenera Vlade Matijevića učestvovali su na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za juniore u klasama 420 i Techno 293, te za juniore i seniore u olimpijskim disciplinama Finnu, Laseru i Laser Radialu koje se ove godine održalo u Primoštenu u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i jedriličarskog kluba Primošten. Ova regata je inače jedina ili rijetka prilika da na domaćim regatnim poljima imamo priliku vidjeti najbolje hrvatske jedriličare, osvajače svjetskih i europskih medalja i vodeće jedriličare svijeta u olimpijskim disciplinama kao što su Tonči Stipanović, Tina Mihelić i drugi.

Na regati je učestvovalo ukupno 138 jedriličarki i jedriličara, a najbrojnija je bila klasa Laser 4.7 kojih je čak 68 pristiglo na start u Primošten. Zbog nedovoljnog broja prijavljenih prvenstvo je otkazano za 49er, 470 i RS:X. Jedrilo se u klasama Finn, Laser, Laser Radial, Laser Radial (juniori), Laser 4.7, 420 i Techno 293.

 Antonio Milevoj osvojio zlato i naslov prvaka Hrvatske!

U četiri dana klasa Laser 4.7 odjedrila je ukupno šest plova u vrlo zahtjevnim vremenskim prilikama na regatnom polju. Antonio Milevoj i Leon Kalac jedrili su odlično i držali se od početka regate u prvih šest. Antonio je prvi dan jedrenja završio na 3. mjestu te je svakim danom napredovao po jednu poziciju do samog vrha. Posljednjeg dana prva tri plasirana izašla su na more sa istim brojem bodova i bilo je jasno da će i najmanje greške odlučivati o prvaku Hrvatske. Antonio Milevoj osvojio je zlato ispred srebrenog mađara Zolt Veissa i brončanog Leona Kljuša (JD Val). U konkurenciji juniorki najbolja je bila Karmen Perković (JK Labud).

Leon Kalac Prvenstvo je završio na 6. mjestu sa najboljim ulaskom u cilj na 3. mjestu u trećem plovu. Paola Miletić zauzela je 33. mjesto u ukupnom poretku i 7. mjesto u konkurenciji juniorki. Anteo Šumberac zauzeo je 64. mjesto. Treba istaknuti da su Paola i Anteo tek nedavno iz klase Optimist prešli u klasu Laser 4.7.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin