Novosti

Mittel Europa Opti Race

Nedjelja, 01.04.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Umag, Optimist

Mittel Europa Opti Race


Proteklog vikenda, od subote 31. ožujka. do nedjelje 1. travnja, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na prvom izdanju regate Mittel Europa Opti Race za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Histria iz Umaga. Na regatu se odazvalo 43 jedriličara iz Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, David Medančić, Antonio Milevoj, Paola Miletić, Viktor Kulić Golja i Goran Šime Stipanov.

 

Mittel Europa Opti Race


U subotu, dan je započeo s nedostatkom vjetra, na more se izašlo u 13 sati kada se vjetar počeo formirati te su održana 3 plova u idealnim uvjetima 12 do 15 čv juga. Na kraju dana Leon Kalac bio je na odličnom 5. mjestu a David Medančić na 8 mjestu. U nedjelju, drugi dan, na regatnom polju jedriličare je dočekala bura jačine 16 čv s refulima do 20 čv, te za razliku od prvog dana stvorila uvjete na moru zahtjevnim za mlade jedriličare. Održana su dva plova, ipak zbog jačine bure nekoliko najmlađih jedriličara ostalo je na kraju.

Leon Kalac odlično je odvozio drugog dana regate te je napredovao u odnosu na prvi dan na 3. mjesto u ukupnom poretku sa samo bodom razlike u odnosu na prvog i istim brojem bodova kao i drugoplasirani. Tim rezultatom Leon je bio najbolji natjecatelj iz Hrvatske. Najbolji ulaz u cilj imao je u četvrtom plovu kada je ušao u cilj na 2. mjestu, dok je najlošiji ulaz imao na visokom 6. mjestu. David Medančić također je jedrio odlično i osvojio 1. mjesto u kategoriji dječaka do 12. godina. Još jedan pehar osvojila je Paola Miletić za 3. mjesto u kategoriji djevojčica do 12. godina. Antonio Milevoj osvojio je u ukupnom poretku 17. mjesto. Viktor Kulić Golja osvojio je 30. mjesto u ukupnom poretku  i 8. mjesto u kategoriji dječaka do 12. godina te Goran Šime Stipanov 39. mjesto u ukupnom poretku i 11. mjestu u kategoriji dječaka do 12 godina.

Već u srijedu Leon i David kreću put Šibenika zajedno sa trenerom Ivicom Matijevićem na drugu kriterijsku regatu "3. Solaris Cup 2012" koja se održava od 5. do 7. travnja.
 

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin