Novosti

Ovog vikenda 11. regata Labinske republike

Srijeda, 11.05.2016. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2016, Rabac, Krstaš OPEN

Na novoj rabačkoj rivi  ovog vikenda  očekuje nas bogat program - spoj sporta, glazbe i gastronomije, a sve u sklopu 11. regate Labinske republike organizator koje je Jedriličarski klub Kvarner. Popratni program namijenjen svim posjetiteljima započet će u petak 13. svibnja u večernjim satima u šatoru na novoj rivi nastupom SuperCover Banda. Na regati krstaša, od petka do nedjelje očekuje se nastup dvadesetak posada iz Primorsko-goranske i Istarske županije, rečeno je na danas u Rapcu održanoj konferenciji za novinare.

Ovog vikenda 11. regata Labinske republike

U subotu je na programu prvi plov tvz. navigacijsko jedrenje s početkom u 11 sati, dužine oko 15 milja, koji po prvi put uključuje uz Rabački akvatorij i relaciju do Svete Marine, Ravni i Plominskog zaljeva, dok će se u nedjelju jedriti kurs štap ili trokut u Rabačkom akvatoriju kao i ranijih godina, a zavisno od meteo situacije. Subota je rezervirana i za bogat popratni program, koji će na rivi započeti u 10 sati nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad, kada će nastupiti Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana Labin, Glazbeno scenski studio Skiribico blu, plesni studio Cool Step, plesni studio Art Dance, Zumba Zum Zum udruge Girotondo, Zumba IL Movimento, a u isto vrijeme održat će se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin - Zdravi grad.

U sklopu manifestacije Rabački dan sporta na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe, a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner pokazat će kako se jedri u klasi Optimist. Kroz cijeli dan svi zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o aktivnostima rabačkih klubova i sportovima - jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu.

U nedjelju 15. svibnja u završnici regate očekuje nas rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Kvaner Đulijano Kos: (ton - Đulijano Kos). U ime  Grada Labina kao jednog  od važnih pokrovitelja regate na press konferenciji je govorio zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković: (ton -  Zoran Rajković). Važan pokrovitelj koji sve ove godine prati regate JK Kvarner je i Turistička zajednica Grada Labina.

O značaju populariziranja ove vrste sporta na otvorenom Radmila Paliska Kos je istaknula: (ton -  Radmila Paliska Kos), a ispred Valamar Rivere, važnog partnera i sponzora  manifestacije govorila je Karmela Višković: (ton - Karmela Višković). Posjetitelji će moći uživati i u gastronomskim specijalitetima i istarskim vinima, u sklopu prvog Festivala Kvarnerskog škampa, koji je na programu u subotu od 17 sati, a u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“.

U subotu navečer sve prisutne na rabačkoj rivi zabavljat će jedan od najboljih AC/DC cover bendova - Ballbreakers AC/DC Cover Band čiji koncert povodom 20. rođendana, poklanja Radio Labin. Govori Rafaela Paliska: (ton - Rafaela Paliska). Regata Labinska republika boduje se za 9. Kup Hrvatskog primorja. Od petka do nedjelje će zbog održavanja manifestacije rabačka riva biti zatvorena za sav promet.

Pozivamo sve jedriličare, posade, ljubitelje jedrenja i ostale da nam se pridruže na još jednoj rabačkoj fešti od jedra. Na internet stranicama regate www.regatalabinskarepublika.com možete pronaći Oglas regate, detaljan program i ostale potrebne informacije. Za ovogodišnje izdanje pripremili smo posebne nagrade za najbolje posade po grupama kao i puno dobre zabave.

Ovog vikenda 11. regata Labinske republike

Ovog vikenda 11. regata Labinske republike

Ovog vikenda 11. regata Labinske republike

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin