Novosti

XVIII. Kup Karnevala 2012

Nedjelja, 15.04.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Opatija, Optimist, 1.6

XVIII. Kup Karnevala 2012

 

Proteklog vikenda, od petka 13. do nedjelje 15. travnja natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na 18. izdanju Kupa Karnevala 2012. za klasu Optimist koja se održava u Opatiji u organizaciji tamošnjeg jedriličarskog kluba Opatija. Kup Karnevala je inače tradicionalno prva regata kriterija 1.6 i otvara sezonu sredinom veljače međutim ove godine je zbog vremenskih neprilika, niskih temperatura i snijega pomaknuta u ovaj novi termin te je ove godine bila treća u nizu regata najvišeg kriterija 1.6. Osim najboljih jedriličara klase Optimist iz Hrvatske na regatu su pristigli i jedriličari iz Slovenije, Češke i Mađarske. Na regatu se odazvalo 139 jedriličara, jedrilo se u 4 grupe.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, David Medančić, Paola Miletić, Viktor Kulić Golja i Antonio Milevoj.

U petak, prvi dan regate, nažalost organizatora i jedriličara vjetar se nije iskazao, flota od 139 jedriličarki i jedriličara nije isplovila iz opatijske luke. Drugog dana, dugo čekanje na vjetar se isplatilo na kraju te su jedriličari otišli na kopno sa tri odvožene regate. Prognoza je kasnila par sati te je start prve regate uslijedio tek oko 13 sati. Jedrilo se po buri promjenjive jačine od 8 do 22 čvorova. Trećeg dana bezvjetrica i kiša su prikovale jedriličare za opatijski mul. U 14 sati regatni odbor je označio kraj natjecanja te su time postali punovažni rezultati od drugog dana.

Leon Kalac zauzeo je 24. mjesto u ukupnom poretku. David Medančić osvojio je pokal za 2. mjesto u kategoriji dječaka do 12. godina a u ukupnom poretku zauzeo je 33. mjesto. Najbolji ulaz u cilj imao je u prvom plovu kada je ušao na 4. mjestu. Paola Miletić zauzela je u ukupnom poretku 79. mjesto i vrlo dobro 4. mjesto u kategoriji djevojčica do 12. godina. Viktor Kulić Golja zauzeo je u ukupnom poretku 80. mjesto i 9. mjesto u kategoriji dječaka do 12. godina. Antonio Milevoj je zbog bolesti nakon prvog dana morao odustati od regate.

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin