Novosti

Rabačka regata 2016.

Ponedjeljak, 19.09.2016. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2016, Rabac, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial

Od subote 17. do nedjelje 18. rujna jedriličarski klub Kvarner bio je domaćin još jednog izdanja Rabačke regate za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na regatu se odazvalo 114 jedriličarki i jedriličara iz 15 klubova iz Hrvatske i Italije. U klasi Optimist prijavljeno je - 82, Laser 4.7 - 26 i Laser Radial - 6 natjecatelja.

Nestabilni vremenski uvjeti prvog dana i kiša koja je padala prvi dio drugog dana dopustili su održavanje tek jednog plova za sve klase. Prvog dana nakon više pokušaja postavljanja regatnog polja uspješno je odjedren jedan plov po vjetru jačine 12 čvorova iz smjera SW, nakon toga vjetar je često mjenjao smjer iz SW u W i natrag te su plovovi nedugo nakon starta bili prekinuti. Drugog dana nije se išlo na more zbog nedostatka vjetra i kiše.

Rabačka regata 2016.

Nagrade su podjeljene prema rezultatima iz jedinog plova. U klasi Radial prvo mjesto osvojila je Karla Šavar (YC Zagreb) koja je bila ujedno najbolja u konkurenciji djevojčica, drugo mjesto osvojio je Sven Stevanović (JK Maestral) i treće mjesto Antonio Milevoj (JK Kvarner). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojio je Marijan Mavar (YC Croatia), drugo mjesto osvojio je Niko Kaštelan (YC Zagreb) i treće mjesto Jana Jelčić (YC Zagreb). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Jana Jelčić (YC Zagreb) ispred Roberte Sršen (JK Vega) i Ane Rokvić (JK Uljanik Plovidba) na trećem mjestu. U najbrojnijoj klasi Optimist prvo mjesto osvojio je Jan Pernačić (CV Čupa, Italija), drugo mjesto osvojila je Aurora Ambrož (CV Čupa, Italija) i treće mjesto Jan Komadina (JK Vega). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Aurora Ambrož (CV Čupa, Italija) ispred Karle Golja (JK Uljanik Plovidba) i Lise Vucetti (SVBG, Italija) na trećem mjestu.

Konačne rezultate Rabačke regate 2016. možete pregledati na linku u nastavku.
http://www.albona-sailing.com/regattas/%3AahBzfmFsYm9uYS1zYWlsaW5nchQLEgdSZWdhdHRhGICAgICLy58KDA

Jedriličarski klub Kvarner predstavljalo je 13 jedriličarki i jedriličara, standardni natjecatelji i oni kojima je ovo jedna od prvih regata s većim brojem natjecatelja. U klasi Laser Radial Antonio Milevoj je zauzeo 3. mjesto, Leon Kalac 5. i Inga Kos 6. mjesto. U klasi LAser 4.7 Paola Miletić zauzela je 10., David Medančić 13., Viktor Kulić Golja 23. i Anteo Šumberac 26. mjesto. U klasi Optimist Dino Kalac je zauzeo 24., Eugen Kulić Golja 37., Manola Miletić 44., Dorian Čekada 68., Andrea Batelić 74. i Toni Hrvatn 76. mjesto.

Rabačka regata 2016.

Čestitke svima, posebno najboljim! Zahvaljujemo se svim trenerima, klubovima i natjecateljima koji su učestvovali na regati. Vidimo se druge godine u isto vrijeme na istom mjestu!

Video od prvog dana možete pogledati na linku u nastavku.
https://youtu.be/QXoOfL2g-TI

 

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin