Novosti

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za seniore i juniore

Ponedjeljak, 31.10.2016. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2016, Bale, Laser 4.7, Laser Radial

Od srijede 26. do nedjelje 30. listopada, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, Antonio Milevoj, Leon Kalac, Paola Miletić i David Medančić u pratnji Nenada Borića učestvovali su na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za seniore i juniore koje se ove godine održalo u Splitu u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i zajedničkim angažmanom troje domaćih jedriličarskih klubova, JK Labud, JK Mornar i JK Split koji su omogućili da se regata ove godine održi. Regata je raspisana za sve olimpijske i juniorske klase pod okriljem HJS-a ali je na kraju održana samo za klase Finn, Laser, Laser Radial i Laser 4.7.

 
Zbog nedovoljnog broja prijavljenih posada otkazane su regate za klase 420, 470, 49er, 49er FX, RSX i Techno 293. U Split je pristiglo ukupno 120 jedriličara iz Hrvatske, Crne Gore, Cipra, Mađarske, Rusije, Italije, Danske, Irske, Grčke, Srbije, Češke, Slovačke i Slovenije koji su se natjecali u klasama Finn, Laser, Laser Radial i Laser 4.7. 
 
U četiri dana klasa Laser 4.7 odjedrila je ukupno pet plova u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima na regatnom polju. U konkurenciji od 56 natjecatelja Paola Miletić zauzela je 22. mjesto u ukupnom poretku i 5. mjesto u konkurenciji djevočica, najbolji ulazak u cilj Paola je ostvarila u četvrtom plovu kada je ušla u cilj na 7. mjestu. David Medančić zauzeo je 25. mjesto u ukupnom poretku.
 
Klasa Laser Radial odjedrila je ukupno šest plova. Antonio Milevoj zauzeo je 8. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u konkurenciji do 19 godina te ga je samo 8 bodova djelilo od trećeg mjesta. Antonio je najbolji ulazak u cilj ostvario u šestom plovu kada je ušao u cilj na 2. mjestu. Leon Kalac zauzeo je 28. mjesto. U klasi Laser Radial jedrilo je 38 natjecatelja.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za seniore i juniore

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za seniore i juniore

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin