Novosti

International Spring Optimist Cup 2017

Ponedjeljak, 10.04.2017. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2017, Opatija, Optimist

Proteklog vikenda, od petka 7. do nedjelje 9. travnja natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na Međunarodnom proljetnom Kupu za klasu Optimist koja se održala u Opatiji. Međunarodni proljetni Kup je regata kriterija 1.6 koja se boduje za sastav reprezentacije. Na regatu se odazvalo 111 jedriličara iz iz Austrije, Češke, Slovačke i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Dino Kalac, Eugen Kulić Golja i Dorian Čekada u pratnji trenerice Maje Ristić.

Po veoma teškim i zahtjevnim uvjetima na regatnim poljima u petak nije se uspjelo odaraditi planiranih tri jedrenja. Drugog dana odjedren je dio na jutarnjoj tramontana jačine 10 – 15 čvorova, a dovršeno je na popodnevnom maestralu jačine do 15 čvorova. Regata je završena po nedjeljnoj tramontani jačine do 20 čvorova. Jedriličari su očekivali popodnevni maestral da bi dovršili još dva preostala jedrenje međutim, maestral je stigao prekasno odnosno taman da uveliča podjelu nagrada u Bistoru Yacht Club Opatija.

Nakon održana četiri plova Dino Kalac je zauzeo u ukupnom poretku 55. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 20. mjestu u trećem plovu. Egen Kulić Golja zauzeo je 62. i Dorian Čekada  68. mjesto.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin