Novosti

25. Karneval Kup

Ponedjeljak, 25.02.2019. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2019, Opatija, Optimist

Proteklog vikenda, od petka 22. do nedjelje 24. travnja natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na 25. izdanju regate Karneval Kup za klasu Optimist koja se održala u Opatiji. Na regatu se odazvalo 64 natjecatelja iz Slovačke, Italije i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Manola Miletić, Andrea Batelić, Diego Merlin i Filip Smoković u pratnji trenera Vlade Matijevića.

Nakon prvoga dana i totalne bonace, drugoga dana, u subotu, zapuhala je olujna, na momente i orkanska bura, sa udarima vjetra preko 35 čv. Organizator JK Opatija odlučio je radi sigurnosti takmičara ne izlaziti na more. U popodnevnim satima izašlo se na regatno polje, no zbog promijenjivosti smjera vjetra nije bilo moguće dati start regate, zbog čega se takmičare vratilo na obalu. Zadnjega dana u nedjelju Eol je nagradio organizatore i njihov trud pa su održana tri jedrenja po krasnom zapadnjaku snage od 5 do 14 čv. Sa tri odjedrena plova, regata je važeća i boduje se za kvalifikacijsku rang listu sjever.

Manola Miletić je zauzela 23. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulaskom u cilj na 20. mjestu u prvom plovu. Andrea Batelić zauzeo je 28., Diego Merlin 44. i Filip Smoković 48. mjesto u ukupnom poretku.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin