Novosti

7. regata Labinska republika

Nedjelja, 13.05.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Rabac, Krstaš OPEN

7. regata Labinska republika

 

Proteklog vikenda, od petka 11. do nedjelje 13. svibnja, u Rapcu je održana je 7. regata Labinska republika za krstaš po OPEN premjeru u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi za nedjelju na regatu se odazvalo 22 posade iz Istre i Kvarnera. Nažalost, organizatora i pristiglih posada, s obzirom na prognozu, predviđena jedrenja i popratni program za drugi dan regate su otkazani unaprijed te je podjela pokala održana u večernjim satima prvog dana kako bi se posade sigurno vratile svojim matičnim lukama. Za one koji su odlučili ostati organizator je stavio na raspolaganje vezove do daljnjega.

 

7. regata Labinska republika

Pod zastavom jedriličarskog kluba Kvarner jedrile su 4 posade s ukupno 17 članova, La Petite vlasnika i kormilara Alfia Milanovića, Mornica vlasnika Serđa Načinovića s kormilarom Krešimirom Lisicom, Carruba vlasnika Michele Dagostina s Marinom Červarom za kormilom te klupski regatni krstaš Alba2 na kojem su jedrili Luka Sinković, Gordan Zahtila, Robi Milevoj, Pino Diminić i Marko Zulian.

 

7. regata Labinska republika

U subotu, prvog dana, posade su jedrile dva plova kursa "štap" u vrlo zahtjevnim uvjetima po laganom vjetru iz SE i E smjera. U oba plova, velika borba vodila se u grupi "Delta" između posada broda Cubelibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom i posade broda DSK s kormilarkom Niki Keser u kojoj je Cubalibre2 oba puta izašao kao pobjednik. Vrlo napeto bilo je i u grupi "Golf" gdje su se tri posade borile za pobjedu, posada broda Malinska s Nikolom Jurićem, Rantaplan s Denisom Žauharom i domaća posada Alba2 s Lukom Sinković za kormilom. Kroz oba plova u ovoj grupi vodstva su se mjenjala i najsitnije greške skupo su koštale. U prvom plovu najbolja je bila posada Alba2 te u drugom Malinska. Time je pobjedu u ukupnom poretku za tu grupu odnijela posade Malinske, Alba2 osvojila je drugo mjesto te Rantaplan treće. Ukupni pobjednik regate je posada Cubalibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom.

 

7. regata Labinska republika
 
Za vrijeme dok su jedriličari vodili svoje bitke na moru uz rabački lungomare ostali su na kopnu osim praćenja regate i uživanja u prizorima brojnih jedara imali prilike pogledati nastup labinskih mažoretkinja i informirati se o tečajevima jedrenja za djecu i odrasle u organizaciji lokalnog jedriličarskog kluba Kvarner. Za one najmlađe organizirana je i likovna radionica na temu jedrenja. U večernjim satima, nakon podjele, jedriličari i posjetitelji, zabavljali su se do kasno u noć uz live nastup benda Dream Project.

Nedjelju ujutro, prognoze su se u potpunosti obistinile, morem ispred rabačke luke "divljala" je jaka orkanska bura.

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin