Novosti

Proljetni kup Galeba i Regata Grada Poreča. Odlični rezultati rabačkih jedriličara! Enrico Kos i Inga Kos na postolju!

Ponedjeljak, 15.04.2019. / objavio/la: marta / kategorije: Regate, 2019, Kostrena, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial

 

Proteklog vikenda, jedriličari JK Kvarner Rabac sudjelovali su na čak dvije regate, izbornoj Regati Grada Poreča i Proljetnom kupu Galeba u Kostreni te ostvarili odlične rezultate.

Na Regati Grada Poreča održanom 12. do 14. travnja sudjelovalo je troje naših jedriličara u pratnji trenera Vlade Matijevića koji su se natjecali za ulazak u sastav kadetske reprezentacije Hrvatske za klasu Optimist i to Manola Miletić, Dorian Čekada i Andrea Batelić. U iznimno teškim uvjetima, u tri dana regate odjedreno je ukupno pet plovova po maestralu i jugozapadnom vjetru od 7-8 čvorova, uz jake morske struje i promjene vjetra. 

Na regati su ostvareni slijedeći rezulati: Dorian Čekada osvojio je 38. mjesto, Andrea Batelić osvojio je 45. mjesto, a Manola Miletić osvojila je 46. mjesto, od ukupno 73 trenutno najboljih jedriličara u klasi Optimist u Hrvatskoj.

Drugi dio našeg jedriličarskog tima sudjelovao je na dvodnevnoj regati Proljetni kup Galeba u Kostreni pod vodstvom trenera Nenada Borića. Na regati je sudjelovalo 29 jedriličara u klasi Optimist, 18 u klasi Laser 4,7 i 3 u klasi Laser Radial te 5 ekipa u klasi Snipe, u kojoj JK Kvarner nije imao predstavnike. Na regati je odjedreno ukupno pet plovova, također u iznimno teškim uvjetima za jedriličare i to u subotu po umjerenoj buri od 15 do 20 čvorova, a u jednom i do 25 čvorova, dok se u nedjelju jedrilo po buri od 15 do 18 čvorova, oba dana uz jake i promijenjive nalete vjetra.

Naši jedriličari ostvarili su na regati iznimne rezultate: u klasi Optimist Diego Merlin osvojio je 9. mjesto, Filip Smoković 15. mjesto, a Laura Batelić 20. mjesto, u klasi Laser 4,7 Dino Kalac osvojio je 6. mjesto, a u klasi Laser Radial Enrico Kos je osvojio 2. mjesto, a Inga Kos 3. mjesto u ukupnom poretku. Iako nisu podijeljene nagrade u kategoriji dječaka do 12 godina, Filip Smoković je osvojio i 3. mjesto u toj kategoriji! Čestitke našim jedriličarima na uspješnim rezultatima! 

 

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2021 JK KVARNER | Admin