Novosti

Rabačka regata 2012.

Ponedjeljak, 24.09.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Rabac, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial

 

Od subote 22. do nedjelje 23. rujna jedriličarski klub Kvarner bio je domaćin još jednog izdanja Rabačke regate za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na regatu se odazvao rekordan broj od 120 jedriličarki i jedriličara iz 20 klubova Hrvatske i Slovenije. U klasi Optimist prijavljeno je 94, Laser 4.7 12 i Laser Radial 14 natjecatelja. Velik broj jedara u zaljevu Rapca podsjetio je na početke Rabačke regate koja se prvi puta organizirala 1973. godine te je narednih godina bila jedna od najmasovnijih i najpopularnijih regata za klasu Optimist na Jadranu. 
 
Rabačka regata 2012.
 
Ukupno kroz dva dana odjedrena su predviđena pet plova. U subotu, prvi dan regate unatoč prognozi koja je davala jugozapadnjak i kišu pred kraj dana, flota od 120 jedriličarki i jedriličara je na regatnom polju zatekla sasvim druge uvjete - burin jačine od 12 do 6 čv i prekrasan sunčan dan. Iako je klasa Optimist imala ukupno 4 opća opoziva sve klase vratile su se na kopno sa odjedrenih 3 plova. Drugog dana je na Kvarneru prevladavalo oblačno vrijeme, osim toga uvjeti na moru bili su više manje jednaki kao prvog dana. Po burinu od 10 čv koji je na trenutke oslabio i na svega 7 ili 8 čv flota je odjedrila dodatna dva plova te time privela ovogodišnje izdanje Rabačke regate kraju.
 
U klasi Optimist najbolji je bio Toni Vrščaj (WSC Črnomelj), drugo mjesto osvojio je Mika Maglica (JK Galeb, Kostrena) i treće mjesto Krešimir Buneta (YC Croatia, Opatija). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojio je Paolo Mavričić (JK Opatija), drugo mjesto Maks Vrščaj (WSC Črnomelj) i treće mjesto Frane Grego (JK Galeb, Kostrena). U klasi Radial prvo mjesto osvojila je Anja Hamerlitz (JK Opatija), drugo mjesto Alen Draščić (JK Uljanik Plovidba, Pula) i treće mjesto Antonela Kacan (JK Uskok, Zadar).
 
Jedriličarski klub Kvarner u klasi Optimist predstavljalo je 14 jedriličarki i jedriličara, standardni natjecatelji i oni kojima je ovo, osim Prvenstva JK Kvarner, prvo natjecanje i idealna prilika da na domaćem "terenu" steknu vrijedno iskustvo jedrenja na regati s velikim brojem natjecatelja. U klasi Laser 4.7 JK Kvarner je predstavljala Inga Kos.
 
Paola Miletić osvojila je pokal za odlično drugo mjesto u konkurenciji djevojka do 12 godina te medalju za prvo mjesto Mini Kupa JSIŽ u konkurenciji djevojaka. Viktor Kulić Golja osvojio je medalju za prvo mjesto Mini Kupa JSIŽ u konkurenciji dječaka. U ukupnom poretku za klasu Optimist najbolji plasman ostvario je Leon Kalac koji je zauzeo 11. mjesto, nakon njega Antonio Milevoj 25., Paola Miletić 27., Viktor Kulić Golja 31., Enrico Kos 58., David Medančić 65., Goran Šime Stipanov 66., Michele Daldon 75., Fran Diminić 81., Korina Cvijanović 82., Anteo Šumberac 87., Salvatore Ciurca 90., Eugen Kulić Golja 92. i Antonio Milevoj 93. mjesto. Inga Kos u klasi aser 4.7 zauzela je 12. mjesto.
 

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin