Novosti

Počela je Škola jedrenja za djecu

Ponedjeljak, 15.07.2013. / objavio/la: luka / kategorije: Klub, 2013, Rabac, Optimist

U nedjelju, 14. srpnja, započela je još jedna Škola jedrenja za djecu. U sljedećih dva tjedna, koliko traje "Školica", djeca će se kroz igru, zabavu i učenje upoznati i savladati osnovne jedriličarske vještine te naučiti sve šta trebaju znati o jedrilici, jedrenju, vjetru i moru. Posljednjeg dana "Školice" tradicionalno se organizira mini regata kako bi djeca roditeljima pokazala kako se vozi jedrilica klase Optimist i koliko su naučili.

Škola jedrenja za djecu 2013

"Ove godine smo ugodno iznenađeni s odazivom i interesom za Školu jedrenja za djecu. Sva mjesta su popunjena već neko vrijeme. Ove godine "Školicu" će pohađati 15 djece. Uz njih imamo i 10-tak rekreativaca - djeca koja jedre samo ljeti i naše standardne natjecatelje. Ukupno će ovog ljeta u Klubu jedriti ponovo oko 40-tak djece kao prošlog ljeta šta je naš maksimalni kapacitet s obzirom na broj brodova i kadar." komentirao je Predsjednik Kluba, Đulijano Kos.

Nakon što savladaju osnove, najmlađi jedriličari imaju priliku susresti se sa prvim natjecanjima na moru tj. regatama. U jedriličarskom Klubu Kvarner, tijekom ljeta, održavaju se dvije regate - Prvenstvo Kluba i tradicionalna Rabačka regata.

Prvenstvo Kluba je trening regata za sve one koji će ovo ljeto završiti Školu jedrenja, one koji jedre ljeti i standardne natjecatelje. Ono pruža idelanu priliku za prvi korak u regatno jedrenje za one sa manje iskustva ali ujedno je i važna regata onim iskusnijima koji su uvijek željni dokazivanja i potvrđivanja forme prije početka nove natjecateljske sezone.

Kraj ljeta u JK Kvarner obilježit će održavanje tradicionalne Rabačke regate koja se prvi put organizirala daleke 1973. godine i koja je do danas ostala jedna od najposjećenijih regata za klasu Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial.

LJETO U KLUBU 2013. / RASPORED DOGAĐANJA:
14. - 28.7. - Škola jedrenja za djecu
28.7. - Podjela priznanja polaznicima Škole jedrenja
3. - 23.8. - Prvenstvo Kluba 2013. (OPT)
24. - 25.8. - Prvenstvo Kluba 2013. (OPT) - Plov za medalje, FINALE
21. - 22.9 - Rabačka regata 2013. (OPT, LRD, L4.7)
 

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin