Novosti

Otvoreno prvenstvo Istarske županije 2013.

Ponedjeljak, 12.08.2013. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2013, Bale, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial

Od subote 10. do nedjelje 11. kolovoza, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klasu Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji jedriličarskog saveza Istarske županije i JK Maestral iz Rovinja. Na regatu su se osim svih istarskih klubova odazvali i klubovi iz Italije.

Otvoreno prvenstvo Istarske županije

Otvoreno prvenstvo Istarske županije se već tradicionalno održava u Uvali Colone u Balama, posljednja dva dana Jedriličarskog kampa za najmlađe jedriličare Istarske županije. U Kampu su sudjelovali najmlađi uzrasti iz istarskih klubova - JK Kvarner, JK Maestral, JK Uljanik Plovidba, JK Horizont i JK Histria te nekoliko talijanskih klubova s ukupno 80-tak jedriličara u klasama Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial.

Otvoreno prvenstvo Istarske županije

Jedriličarski klub Kvarner na regati, i kampu, predstavljali su David Medančić, Leon Kalac, Antonio Milevoj Biber, Paola Miletić, Anteo Šumberac, Viktor Kulić Golja, Goran Šime Stipanov, Karlo Diminić i Salvatore Ciurca u klasi Optimist.

Ukupno kroz dva dana odjedrena su pet plova. U subotu, prvi dan regate odjedrena su predviđena tri plova, prvi po buri a druga dva po maestralu jačine od 10 do 15 čv. Drugog dana održana su preostala dva plova po maestralu također jačine od 10 do 15 čv.

Otvoreno prvenstvo Istarske županije

David Medančić osvojio je odlično 3. mjesto u ukupno poretku i konkurenciji dječaka, iza dva reprezentativca koji su se netom vratili sa svjetskog prvenstva u klasi Optimist, Svena Stevanovića i Tina Gmitrovića. Leon Kalac zauzeo je na kraju 4. mjesto sa samo bodom razlike od Davida. Leon je nakon prvog dana i održana tri plova bio u uverljivom vodstvu sa čak 9 bodova prednosti od Svena Stevanovića, nažalost nije uspio održati prednost u posljednja dva plova. Antonio Milevoj Biber zauzeo je 16., Paola Miletić 23. (3. mjesto u konkurenciji djevojaka), Anteo Šumberac 39., Viktor Kulić Golja 43., Goran Šime Stipanov 67., Karlo Diminić 68. i Salvatore Ciurca na 69. mjesto.

Pobjednik Otvorenog prvenstva Istarske županije je Sven Stevanović (JK Maestral, Rovinj) ispred Tina Gmitrovića (SC Clivo) i Davida Medančića (JK Kvarner, Rabac).

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2020 JK KVARNER | Admin