Novosti

Memorijal Zlatan Pečenković

Nedjelja, 26.02.2012. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2012, Pula, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial

Memorijal Zlatan Pečenković

 

Od 25. do 26. veljače, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Memorijal Zlatana Pečenkovića u organizaciji YC Vega iz Pule. Na regatu se odazvalo 60 jedriličara u klasi Optimist, 6 u klasi Laser 4.7 i 5 u klasi Laser Radial iz istarskih (6), slovenskih (4) i talijanskih (2) klubova.

 

Leon Kalac, Paola Miletić, Goran Šime Stipanov i Viktor Kulić Golja natjecali su se u klasi Optimist. Nažalost, zbog bolesti, u Pulu nisu mogli ići David Medančić, Enrico i Inga Kos. Nakon održanih zajedničkih priprema s JK Uljanik Plovidbom, od početka siječnja do prošlog vikenda, ovo je prva regata u 2012. godini za takmičare JK Kvarner.

 

Memorijal Zlatan Pečenković


U subotu, prvi dan regate, jedan plov odjedrile su obje klase Laser po zapadnom vjetru od 5-7 čv, dok optimisti nisu uspjeli startati te je flota vraćena na obalu. Drugi dan prema prognozi očekivala se bura jakosti oko 12 čv. i idealni uvjeti za regatu. Nažalost, nakon prvog dana zbog visoke temperature od regate morao je odustati i Goran Šime Stipanov. Bura je na početku drugog dana bila jača od predviđene, jakosti oko 23 čv te je odjedreno 4 plova. Do kraja dana bura je oslabila na 15 čv.

Leon Kalac bio je 13.-ti u ukupnom poretku s najboljim ulaskom u cilj u drugom plovu na 10. mjestu dok je Paola Miletić bila 29.-ta u ukupnom poretku i druga u kategoriji djevojčica do 12 godina.

"Nažalost zbog bolesti od 8 naših natjecatelja na kraju ih je jedrilo samo dvoje. Ipak, zadovoljan sam sa jedrenjem Leona i Paole, vidi se napredak nakon održanih priprema i to je vrlo važno. Uvjeti na moru, pogotovo početkom dana, zbog jačine vjetra bili su dosta zahtjevni." komentirao je trener Ivica Matijević.

Prilog

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2019 JK KVARNER | Admin