Novosti

Rabačka regata 2013.

Ponedjeljak, 23.09.2013. / objavio/la: luka / kategorije: Regate, 2013, Rabac, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial

Od subote 21. do nedjelje 22. rujna jedriličarski klub Kvarner bio je domaćin još jednog izdanja Rabačke regate za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na regatu se odazvao rekordan broj od 149 jedriličarki i jedriličara iz 25 klubova Hrvatske i Slovenije. U klasi Optimist prijavljeno je - 112, Laser 4.7 - 26 i Laser Radial - 11 natjecatelja. Sve veća popularnost regate, velik broj natjecatelja te jaka konkurencija privukla je i klubove iz udaljenijih krajeva Hrvatske, tako su na regati prvi put, u njenoj novijoj povijesti, učestvovali i JK Helios (Stari Grad, Hvar), JK Žal (Betina, Murter) i JK Val (Šibenik) između ostalih.

Rabačka regata 2013.

Ukupno kroz dva dana odjedrena su predviđena pet plova. U subotu, prvi dan regate odjedrena su tri plova za klasu Laser Radial i po dva plova za klase Laser 4.7 i Optimist. Prvi plov je startao nešto poslije predviđenih 11 sati po burinu jačine 10 čv te je do 13 sati pao na tek 4 čv zbog čega je treći plov klase Laser 4.7 prekinut. Drugog dana uvjeti su bili jednaki. Po burinu od 10 čv koji je na trenutke jačao i na 12 čv flota od 149 jedriličarki i jedriličara odradila je ostale predviđene plovove, ukupno po pet za svaku klasu, te time privela još jedno izdanje Rabačke regate kraju. Prvi plov dana startao je u 10.00 sati i do otprilike 13.00 sati svi plovovi su privedeni kraju. Po povratku na kopno proglašeni su najbolji.

U klasi Radial prvo mjesto osvojio je Maks Vrščaj (WSC Črnomelj), drugo mjesto osvojio je Frane Grego (JK Galeb) i treće mjesto Bartul Plenković (JK Helios). Najbolja djevojka bila je Petra Minić (JK 3. Maj). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojio je, kao i prošle godine, Paolo Mavričić (JK Opatija) sa čak četiri prva mjesta, drugo mjesto osvojio je Joško Galović (JK Opatija) i treće mjesto Rene Starić (SC Clivo). Rene Starić je bila ujedno najbolja u konkurenciji djevojaka. U klasi Optimist najbolji u ukupno poretku bio je Deni Martinović (JK Vega), drugo mjesto osvojila je Nina Škopac (SC Clivo) i treće mjesto Sven Stevanović (JK Maestral). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Nina Škopac (SC Clivo) ispred Jane Jelčić (YC Zagreb) i Paole Miletić (JK Kvarner) na trećem mjestu.

Jedriličarski klub Kvarner u klasi Optimist predstavljalo je 16 jedriličarki i jedriličara, standardni natjecatelji i oni kojima je ovo, osim Prvenstva JK Kvarner, prvo natjecanje i idealna prilika da na domaćem "terenu" steknu vrijedno iskustvo jedrenja na regati s velikim brojem natjecatelja. U klasi Laser 4.7 JK Kvarner je predstavljala Inga Kos.

Najbolja od domaćeg Kluba bila je Paola Miletić koja je zauzela 8. mjesto u ukupnom poretku čime je osvojila pokal za odlično treće mjesto u konkurenciji djevojka. Odmah iza Paole na 9. mjestu bio je Leon Kalac, te na 10. mjestu Antonio Milevoj. Viktor Kulić Golja zauzeo je 33. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina. Anteo Šumberac zauzeo je 36., Karlo Diminić 63., Goran Šime Stipanov 68., Salvatore Ciurca 93., Eugen Kulić Golja 100. i Michele Daldon 101. mjesto. Najmlađi natjecatelji, polaznici ovogodišnje Škole jedrenja, Dino Kalac i Manola Miletić nisu uspjeli završiti plovove. Inga Kos u klasi Laser 4.7 zauzela je 25. mjesto.

Podijeli

 
 
 

Ostavite komentar

 
Informacije iz kluba
Pratite nas
Meteo stanice
Fotografije / Picasa
Video / You Tube
Događanja

ŠKOLA JEDRENJA ZA DJECU

od 6 do 14 godina

 

Jedriličarski klub Kvarner | Kamp Oliva, Maslinica 10 | HR - 52221 Rabac
Tel.: +385 (0)98 234_ 667 | E-mail: jkkvarner.rabac@gmail.com

© 2021 JK KVARNER | Admin