jkkvarner.rabac@gmail.com+385 (0)98 475 377

Izvještaj o radu kluba za 2020. godinu

Predmet: Izvještaj o radu kluba za 2020. godinu

Tijekom 2020. godine održano je 4 sastanaka Upravnog odbora Kluba i velik broj neformalnih sastanka članova Upravnog odbora putem sredstava elektroničke komunikacije radi epidemiološke situacije na kojima se raspravljalo o kompletnoj problematici kluba u datom momentu. Ukupna prisutnost članova Upravnog odbora na sastancima bila je 100%.

Radi općepoznate situacije s pandemijom COVID 19, pretežiti broj regata i ostalih manifestacija u kojima klub sudjeluje i/ili ih organizira je odgođen.

Financijski plan koji prioritetni zadatak i obaveza Upravnog odbora je realiziran u pretežitom djelu, koliko je to bilo moguće radi općepoznate situacije.

U nastavku ukratko pregled.

Male klase OPT, L4.7, LRD

Rad malih klasa bio je ograničen zbog pandemije  korona virusa. U novonastaloj situaciji većinu regata je bilo otkazano, a sam rad klasa, treninzi i okupljanja bio je zabranjen i limitiran.

Zabrana dolaska na treninge i natjecanja bila je od 09.03.2020 do 30.04.2020., te krajem godine od 28.11.2020. – 28.01.2021.. Napredak naših jedriličara je podbacio, zbog manjka treninga i regata.

Međutim ipak se nešto regata i odjedrilo u dostupnim terminima, u normalnim uvjetima smo odrađivali preko 20 regata godišnje, a 2020. samo 5 regata i to:

Carnival Cup Opatija 2020

Od 14. do 16. veljače 2020. u organizaciji JK Opatija održan je Carnival Cup Opatija 2020. Navedena regata bila je prva ovogodišnja kvalifikacijska regata za klasu Optimist i 4. po redu kvalifikacijska regata za regiju Sjever za sezonu 2029/2020.

Naši jedriličari na regati su ostvarili slijedeće rezultate: Manola Miletić osvojila je 14. mjesto, Andrea Batelić osvojio je 23. mjesto, , Diego Merlin osvojio je 31. mjesto, Filip Smoković osvojio je 39. mjesto, Laura Batelić osvojila je 43. mjesto, a Max Lukas Gobo osvojio je 53. mjesto u ukupnom poretku.

Crikvenička regata 2020

JD "Val" iz Crikvenice je od 6. do 8. ožujka 2020. bio domaćin još jedne regate za klasu Optimist, koja je ujedno bila i posljednja kvalifikacijska regata za regiju Sjever za sezonu 2019/2020. godinu.

Na regati je sudjelovalo i troje naših jedriličara, koji su ostvarili slijedeće rezultate: Manola Miletić 14. mjesto, Diego Merlin 43. mjesto, a Laura Batelić 47. mjesto u ukupnom poretku. Ostali jedriličari nisu sudjelovali na regati zbog bolesti.

Krčka regata 2020.

U  klasi Optimist Andrea Batelić je osvojio 7. mjesto, Laura Batelić 14. mjesto, Max Lucas Gobo 20. mjesto, Filip Smoković 31. mjesto, Diego Merlin 35. mjesto, a Matias Gonzalez Belušić 39. mjesto, kojemu je ova regata ujedno bila i prva regata.

Laura Batelić koja je u zasebnoj kategoriji djevojčica do 12 godina osvojila 2. mjesto! 

U klasi Laser 4.7 po prvi puta je nakon prelaska iz klase Optimist regatu odjedrila Manola Miletić i osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku.

U klasi Laser Radial naš klub je predstavljao Viktor Kulić Golja koji je osvojio 7. mjesto u ukupnom poretku.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist

Od 29. 07. do 1. 8. 2020. u organizaciji JK Marina Kaštela u Kaštel Gomilici održano je ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist. 

Naš klub je na Prvenstvu predstavljalo četiri natjecatelja. Andrea Batelić koji se kvalificirao u finalnu zlatnu skupinu osvojio je ukupno 46. mjesto, dok su Filip Smoković, Diego Merlin i Max Lucas Gobo jedrili u srebrnoj skupini te su osvojili redom 12., 21. i 55. mjesto.

Memorijal kapetan Lucio Toffetti

U Fažani je 10. i 11. listopada održano Prvenstvo Istarske županije - regata Memorijal kapetana Lucio Toffetti za 2020. godinu za klasu Optimist, Laser 4,7 i Laser Radial.

Naš klub je na regati imao 6 predstavnika u klasama Optimist i Laser 4,7 te su ostvarili sljedeće rezultate. U klasi Optimist, Andrea Batelić osvojio je 18. mjesto, Laura Batelić 25. mjesto, Diego Merlin 28. mjesto, Filip Smoković 30. mjesto te Max Lukas Gobo 31. mjesto u ukupnom poretku. U klasi Laser 4,7, naša jedriličarka Manola Miletić osvojila je 5. mjesto u ukupnom poretku.

Izborna ljestvica za sezonu 2020/2021 OPT

  83. Andrea Batelić

100. Filip Smoković

105. Diego Merlin

136. Max Lucas Gobo

Ostali se nažalost nisu uspjeli kvalificirati.

Škola jedrenja za djecu

Škola jedrenja za klasu Optimist održala se u Rapcu u trajanju od dva tjedna i to od 6. do 17. srpnja. Kao i svake godine, Školu jedrenja vodio je dugogodišnji voditelj Nenad Borić, uspomoć trenerice Inge Kos te po prvi puta našeg jedriličara takmičara Viktora Kulića Golje.

Ovogodišnju Školu jedrenja pohađalo je 16 polaznika iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Polaznicima su po završetku Škole jedrenja uručena i završna priznanja. Polaznici ovogodišnje Škole bili su: Emilio Frleta, Karlo Mileta, Ugo Milevoj, Mateo Milevoj, Lucija Koroljević, Maura Riva Mrkobrada, Luka Zupičić, Ruben Pavček, Marten Pavček, Dominik Bojić, Lana Bojić, Mia Glavičić, Nino Glavičić, Antonija Rubinić, Mate Škopac i Ugo Nataniel Kos.

U 2020. imali smo i  prvu Školu jedrenja na dasci u organizaciji našeg kluba. Nakon desetodnevne škole, koja se održavala svakodnevno u terminu od 24. kolovoza do 5. rujna 2020. godine, polaznici Škole savladali su osnove jedrenja na dasci.

Polaznici prve Škole jedrenja na dasci bili su: Fran Baćac, Ivano Valković, Marika Budanko, Alvaro Miletić, Gita Golja, Dora Belušić, Viktoria Hrvatin, Carlos Toffetti, Nino Kiršić, Evelin Baćac i Corina Glavičić. Voditelj škole bio je naš dugogodišnji član kluba Diego Kalac.

Krstaš

Sekcija krstaš je  funkcionirala i realizira svoje aktivnosti putem klupskog krstaša “Alba 2” te pojedinih krstaša u vlasništvu članova. Međutim zbog korona pandemije nismo odlazili na regate jer su u većini slučajeva bile zabranjene ili odgođene.

Krajem godine donesli smo odluku o prodaji klupskog krstaša Alba 2, a dobivena sredstva od prodaje namijenjena su kupnji novog krstaša.

Alba 2 je prodana udruzi pod pokroviteljstvom fakulteta u Splitu, te kao i do sada biti će u funkciji školovanja novih jedriličara.

Ostala događanja

Tijekom 2020. nije održana nijedna proslava niti okupljanje radi poštivanja epidemioloških mjera.

Radne akcije

Kao i godine unatrag, klub je i u 2020. godini preuzeo obavezu postavljanja, održavanja i skladištenja psihološke linije te čišćenja više plaža na području Grada Labina, Općine Raša te Općine Kršan čime klub ostvaruje prihod za financiranje svojih aktivnosti.

Promocija aktivnosti kluba i jedrenja

Glavni kanal komunikacije Kluba s članstvom te promocije Kluba jesu internet stranice na domeni www.jkkvarner.hr . Na njima se redovito, iz tjedna u tjedan, prati aktivnost i rad Kluba te izvještava o uspjesima s regatnih polja. Na taj način stranice predstavljaju arhivu aktivnosti Kluba posebno što se tiče odlazaka na regate te ostvarenih rezultata, a arhiva je pristupačna svima i jednostavna za pregledavanje. Osim toga, internet stranice nude cjelokupnu informaciju o organizaciji kluba, kako postati član, sponzor ili donator, obavještava se i poziva na članstvo, nude informacije o tečajevima i regatama koje organiziramo.

Uz internet stranice, Klub u svrhu svoje promocije ali i jedrenja općenito, koristi društvene mreže i to Facebook te YouTube kanal za objavu video materijala prvenstveno s regata u našoj organizaciji.

Što se tiče promocije Kluba i pojavljivanja u lokalnim i ostalim medijima u prošloj godini nastavljena je odlična suradnja s novinarima, na način da im se aktivno šalje gotov tekst i fotografije koje objavljuju. Na godišnjoj razini, aktivnosti JK Kvarner objavljene su redovito. To se većinom odnosi na lokalne medije koji redovito objavljuju novosti s naših regatnih polja, ali i na objave vijesti vezano za događanja u našoj organizaciji koja se prenose na nacionalnom nivou.

Klub se kroz godinu promovira i u sklopu prezentacija sportova u organizaciji Saveza sportova Grada Labin, a u vlastitom aranžmanu, uspomoć sponzora, prezentira se i u labinskim osnovnim školama, što ove godine nije održano.

Upravni odbor je donio i odluku o kreiranju nove internet stranice radi bolje promocije, budući je postojeća zastarjela.

Sažetak 2020

Većina planiranih regata nije odrađena niti su odrađeni treninzi, sve radi općepoznate situacije s pandemijom COVID 19.

Bez obzira na navedeno, uz poštivanje epidemioloških mjera, održana je i tradicionalna škola jedrenja za djecu za klasu Optimist, a klub je ponosan i na organizaciju prve škole jedrenja na dasci, koja je također privukla velik broj djece. Planira se s organizacijom škole jedrenja na dasci i ubuduće, s obzirom na veliki broj zainteresiranih, iako će uvijek biti prioritet škola jedrenja za klasu Optimist radi regrutiranja novih jedriličara.

Novi izazov klubu predstavljala je i započeta gospodarska djelatnost radi iznajmljivanja sportske opreme i plovila te tečajeva jedrenja na dasci. Gospodarska djelatnost bila je na zadovoljavajućoj razini za prvu godinu, a sve obzirom na već spomenutu situaciju s pandemijom COVID 19. Prihodom od gospodarske djelatnosti klub uspjeva podmiriti sve tekuće obveze prema radniku temeljem ugovora o radu. Posebno je zadovoljavajući interes za tečajeve i školu jedrenja na dasci pa će se klub u 2021. posebno posvetiti i tim aktivnostima.

Financijski izvještaj 2020

Rabac, 23. ožujka 2021.

Nazad

JK Kvarner
Rabac

Site by: HDS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram