jkkvarner.rabac@gmail.com+385 (0)98 475 377

Sekcija krstaš

Mogućnosti

Izazov i adrenalin jedrenja u većoj posadi na brodu s jedrima većih površina i različitih profila samo su neki od razloga zašto je oformljena i danas aktivna sekcija krstaš.

Sekcija krstaš oformljena je 2008. nabavkom klupskog krstaša Murphy25 čime je učinjena svojevrsna prekretnica u radu kluba, obzirom da se počinju aktivirati već odrasli jedriličari/članovi koji će uz mlađe, do tad jedine natjecatelje, i njihove roditelje, sve više sudjelovati i u aktivnostima kluba. Osim toga, time je Jedriličarski Klub Kvarner postao jedan od malobrojnih klubova duž hrvatskog dijela jadranske obale koji su vlasnici klupskog krstaša.

Natjecanja

Sekcija je ubrzo sudjelovala na svim važnijim regatama u okruženju te ostvarila odlične rezultate i tako u najboljem svjetlu promovirala Klub. Već dogodine Jedriličarski savez Istarske županije uvidio je napredak kluba u tom segmentu te na godišnjoj svečanoj sjednici dodjelio Klubu nagradu za promicanje jedriličarskog sporta u Istarskoj županiji.

Dobrodošao kao nastavak i alternativa malim klasama, pogotovo za odrasle članove, klupski krstaš, odlično je sredstvo edukacije i promoviranja jedrenja odraslim osobama što je inače u skoro svim hrvatskim klubovima rezervirano samo za djecu, obzirom se Škole jedrenja održavaju isključivo na malim brodovima klase Optimist. Od 2011. godine, kada je napravljen kompletan servis trupa i zamjenjena dotrajala palubna opreme te kupljena nova dakronska jedra, započinjemo sa organizacijom Osnovnog tečaja jedrenja na krstašu koji iz godine u godinu ostvaruje sve veći interes i privlači sve veći broj zaljubljenika u jedrenje i novih članova u Klub.

Plovni park Kluba

Sekcija krstaš okuplja članove rekreativce koji organizirani u posade za trening i odlaske na regate koriste klupski krstaš Alba2 - Murphy 25 te nekolicinu vlasnika brodova i njihove posade.

Članovi Sekcije krstaš prisutni su na regatnim poljima za klasu krstaš po OPEN premjeru (Kup Hrvatskog primorja, Kup Istarske županije), regate po ORC premjeru i regate krstaša monotipa (županijsko i državno prvenstvo klupskih ekipa).

JK Kvarner
Rabac

Site by: HDS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram