jkkvarner.rabac@gmail.com+385 (0)98 475 377

Jedriličarski klub Kvarner obilježio završetak projekta „Do teleferike i nazad“

Konferencijom za novinare 05.04.2022. kod Informativne table na Teleferici u Rapcu danas je Jedriličarski klub Kvarner obilježio završetak projekta „Do teleferike i nazad“ koji je financijski podupirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu natječaja "Mali projekti za bolje sutra" iz Fondova gradova i općina. Partneri na projektu su bili MO Rabac, DVD Labin-Rabac i TZ Grada Labina

Projekt „Do Teleferike i nazad“, početna je faza sveobuhvatne intencije JK Kvarner da revitalizira i očuva prostor Teleferike, a utemeljen je na zahtjevima i potrebama građana Rapca da sačuvaju vrijednu industrijsku kulturnu baštinu povezanu sa pomorstvom i ribarstvom na čijim je temeljima i nastalo naselje Rabac, iako sada najpoznatije po razvijenom turizmu.

Aktivnost je obuhvaćala čišćenje puta od JK Kvarner do Teleferike u dužini od cca 500 m na način da se proširuje postojeći put sa jedne i druge strane od raslinja na ukupnu širinu puta od 2 do 2,5 metara kako bi put i bez dodatnog čišćenja ostao prohodan više godina.

Na konferenciji za medije su bili prisutni direktorica TZ Labin Rabac, Astrid Glavičić, Borjan Batagelj, pročelnik Grada Labina, Renata Kiršić predstavnica Alfa Albone te članovi JK"Kvarner" Đulijano Kos i Diego Kalac.

Projekt je počeo 01. studenog 2021., a završetak je 31. ožujka 2022. postavljanjem info table, koju je dizajnirala Ivona Verbanac. Kao i njoj, zahvaljujemo se i Marijanu Milevoju koji je nam je ustupio fotografije iz privatne arhive. Zahvala i Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva što su prepoznali naš projekt, MO Rabac, TZ Labin Rabac, svim volonterima, posebno udruzi Alfa Albona, ali i auto kampu Maslinica te članovima JK Kvarner.

Nazad

JK Kvarner
Rabac

Site by: HDS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram