jkkvarner.rabac@gmail.com+385 (0)98 475 377

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasi Optimist

U organizaciji JK"Split" iz Splita od 06.09. do 09.09.2022. održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasi Optimist. Četvrtak je nažalost bio bez vjetra, međutim u petak odjedreno je 4 plova za kvalifikaciju u zlatnu skupinu. Regatno polje je bilo s južne strane Čiova, a dan su obilježili vjetroviti uvjeti. U prvom plovu je puhao zapadni vjetar snage oko 10 čvorova, dok je u drugom plovu vjetar pojačao na 20 čvorova i s oštrim valom je predstavljao izazov za jedriličare. Jak vjetar se nastavio i u trećem plovu, dok je tek u četvrtom plovu vjetar malo oslabio.

Od strane JK"Kvarnera" nastupila je Laura Batelić te se u kvalifikacijskom jedrenju uspjela izborit u zlatnu grupu sa najboljim ulaskom u cilj na 14. mjestu. U subotu se odjedrilo 2 plova, a u nedjelju 1 plov u zlatnoj i srebrnoj grupi. U konačnici Laura Batelić je osvojila 33. mjesto u konkurenciji od više od 150 jedriličara što je jako dobar rezultat. Prvak Hrvatske je Bepo Duplančić iz JK"Labud"Split, a prvakinja je  Nina Marušić iz JK"Zvir"Hvar.

Čestitke prvacima i našoj Lauri!!!

Nazad

JK Kvarner
Rabac

Site by: HDS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram