jkkvarner.rabac@gmail.com+385 (0)98 475 377

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist

Od 29. 07. do 1. 8. 2020. u organizaciji JK Marina Kaštela u Kaštel Gomilici održano je ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist.

Uz stroge epidemiološke mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo jedrilo se četiri dana u akvatoriju ispred otoka Čiova prema otoku Šolti na postojanim maestralima od 8 do 17 čvorova. Prva dva dana prvenstva jedrilo se u kvalifikacijskim grupama te je tako odjedreno 5 plovova, da bi se potom, posljednja dva dana flota rasporedila u zlatnu, prvorangiranu  i srebrnu, drugorangiranu finalnu skupinu te se jedrilo 4 plova po skupini. Povremene nevere remetile su održavanje prvenstva, ali je na kraju odjedreno 9 plovova u prilično teškim uvjetima za jedrenje, visokim temperaturama zraka od preko 35°C i jakim morskim strujama.

Naš klub je na Prvenstvu predstavljalo četiri natjecatelja. Andrea Batelić koji se kvalificirao u finalnu zlatnu skupinu osvojio je ukupno 46. mjesto, dok su Filip Smoković, Diego Merlin i Max Lucas Gobo jedrili u srebrnoj skupini te su osvojili redom 12., 21. i 55. mjesto.

Nazad

JK Kvarner
Rabac

Site by: HDS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram