jkkvarner.rabac@gmail.com+385 (0)98 475 377

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE - ILCA 4                                                                      

ORGANIZATOR   

Jedriličarski klub Kvarner,                     

Maslinica 10, 52221 Rabac   

Tel: +385 (0)98 234 667                                        

Email: jkkvarner.rabac@gmail.com

www.jkkvarner.hr

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Koromačno 7b,                                                               

52222 Koromačno, Hrvatska

Lokacija održavanja manifestacije                                                                

23.-25. lipanj 2023.

Ovog vikenda uspješno je u organizaciji JK Kvarnera odrađeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu ILCA4 u Koromačnu. Pristigli su gotovo svi verificirani jedriličari, njih trideset i osmero, klase ILCA 4 pri HJSu te još četiri jedriličara iz Italije te jedan iz Srbije.  U petak 23.06. nažalost nije bilo dovoljno stabilnog vjetra da bi se postavilo regatno polje. U subotu je vremenska situacija bila dijametralno suprotna, uz jaku buru i tramontanu do 20 čvorova i dosta vala odjedrila su se tri jedrenja. Posljednjeg dana su uvjeti na moru bili savršeni, burin do 12 čvorova, jedino je poteškoće stvarao jaka morska struja.

Na kraju se od devet planiranih jedrenja uspjelo ostvariti 5 i dobiti pobjednike Otvorenog prvenstva Hrvatske te dodijeliti titulu Prvaka Hrvatske za koju konkuriraju samo natjecatelji verificirani pri Hrvatskom jedriličarskom savezu  i to u muškoj i ženskoj kategoriji do 16 i do 18.

Titulu prvaka Hrvatske za 2023 godinu u muškoj konkurenciji do 18 godina odnio je Tristan Tol iz JK Vege (Pula) te Toma Marić iz JK Mornara (Split) u muškoj kategoriji do 16 godina.

Tituli prvakinje hrvatske za 2023 godinu u ženskoj konkurenciji u obje kategorije osvojila je Nika Fornažar iz JK Horizonta (Poreč).

Od jedriličara JK Kvarnera najbolje se plasirao Diego Merlin i to na 14. mjestu u kategoriji U18,  Filip Smoković na 17. mjestu u muškoj kategoriju U16 te Karlo Mileta 19. u toj istoj kategoriji.

Organizacijski odbor zahvaljuje se svim učesnicima, sucima, članovima JK Kvarnera i volonterima te sponzorima: Općini Raša i Turističkoj zajednici Općine Raša, Holcimu d.o.o. i Generali osiguranje d.d.

Nazad

JK Kvarner
Rabac

Site by: HDS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram